Shiatsu is een drukpuntmassage, deze massage wordt gegeven op de grond op een futton. Bij deze massage mag er geen contact zijn met de huid. Gelieve een gemakkelijke broek en t-shirt met lange mouwen aan te doen. Geen jeans.

Woordje uitleg :

In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt Ki ( energie of levensadem ) doorheen. Ki begint in de longen, om vervolgens via andere organen te eindigen in de lever, waarna Ki terugkeert in de longen en opnieuw zijn rondgang herhaalt. 

Elke meridiaan bezit een eigen energetische kwaliteit. Iedere meridiaan is namelijk verbonden met de functie van de interne organen, en wordt daarom naar het orgaan genoemd : Lever-meridiaan, Dikke Darm-meridiaan, Hart-meridiaan, enz. Ki die door de meridianen stroomt kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken..   

Met behulp van vingers, duimen en handpalmen oefent de Shiatsutherapeut druk uit op de meridianen in het lichaam. Hiermee wordt geblokkeerde Ki opnieuw in beweging gebracht. Deze doorstroming van Ki heft klachten op of vermindert deze, en bevordert bovendien in het algemeen de vitaliteit en gezondheid.

De hoeveelheid druk wordt tijdens de massage aangepast aan de constitutie en de conditie van de client. Naast meridiaanbehandeling door vingerdruk geeft Shiatsu massage bovendien de mogelijkheid om door strekking, wrijving en mobilisatie van de gewrichten in het lichaam de aldaar aanwezige blokkades op te heffen.

De Shiatsu behandeling kan energietekorten aanvullen en heft energieblokkades op. Er wordt ontspanning gebracht, het herstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken, en de cli├źnt komt zo terug in eenheid tussen lichaam, emoties, psyche en spiritualiteit..

 Shiatsu kan behandeld worden voor : vermoeidheid, burn-out, niet lekker in je vel zitten, depressie, slaapproblemen, spierpijnen, gewrichtspijnen, hoofdpijn, migraine, emotionele en psychische klachten, hyperventilatie, allergie├źn, maagklachten, darmklachten, duizeligheid.

Deel deze pagina